+3670 948 2885 | +3670 332 2915 info@minnamasszazs.hu

Minna Masszázs Stúdió Szegeden

Kényeztetés a testnek és a léleknek

Masszázs, oktatások, képzések, coaching és gyakorlati órák.

Gyúrás

Gyúrás (pétrissage):

A gyúrás a svédmasszázs legerősebb alapfogása. Sportolóknak és ülőmunkát végző, mozgáshiányos, passzív életmódot folytató vendégeknek egyaránt javasolt.

Hypertónusos izomspazmusok oldására; hypotónusos, (atrophyás) sorvadt izmok tonizálására, fáradt izmok regenerálására egyaránt használjuk.

A mélyebb kötőszöveti- és izomrétegekre van jótékony hatással. A lágyrészek kötőszövetét mobilizálja, átmozgatja. Az izmokat ellazítja, szétválasztja merev rostjaikat, s növeli rugalmasságukat. Serkenti a vérkeringést és oxigénellátást, fokozza az anyagcserét.

Mivel a gyúrás során nő az izmok vérellátása, ezáltal fokozódik a kóros anyagcseretermékek (tejsav, gyulladásos termékek) távozása, a feszültség és a fájdalomérzet pedig csökken.

Ennek a fogásnak a helyes alkalmazásával a fokozott, illetve csökkent izomtónus az izmok egyensúlyi állapota irányába befolyásolható.

Menete: az izmot kiemeljük csontos alapjáról, kipréseljük és visszaengedjük eredeti helyzetébe. Vannak területek, ahol valójában nem tudjuk az izmot elemelni alapjától, ekkor a bőrt és az alatta lévő kötőszövetet dolgozzuk meg úgy, hogy csontos alapra préselünk. Ilyen a hát legnagyobb része.